“Другарският съд” над следователя Бойко Атанасов в ССлСл

0

Част 1:

Прокурор: Другото, което алтернативно мога да предложа лично пред него е да жали моето поведение пред ООН, Европейската комисия, президентсвото, Народното събрание… мисля, че това е достатъчно.

За трети отдел шпицкомандата, какво да ви кажа?

Женски глас: Значи, първи отдел сме, да се разбереме. И сме даже първи сектор. Ако трябва да сме точни.

Прокурор: Сектор ли е? Няма значение. Нали, извинявайте.

Значи за шпицкомандата кво да ви кажа, досега, никой не са убили, което се очертава проблем в работата им.

[смехове]

И сериозен при това. И ще ги помоля да се поправят. Няма Вартоломеева нощ, няма нощ на дългите ножове и въобще, трагедия, не се справят въобще добре.

В тая насока също се сещам, ето Тодорова [не се разбира] ще я посъветвам децата й, тука докато влизахме, да пуснат писмена молба до г-н Атанасов, че са се разболяли, преди да се разболеят задължително. Щото тя пуска много медицински и от това страда делото КТБ. Сериозно страда, това го казвам искрено.

Другото, което, по предложение към Антонова имам, предложението е да си смени презимето, или да препоръча на баща си да си смени името, щото явно това е някакъв проблем за г-н Атанасов, който също не мога да осъзная, но предполагам, ако можем да го осмислим заедно.

Женски глас: Ами ако може да го вербализира да го каже.

Прокурор: Ми явно има нЕкакъв проблем с презимето, нEкаква фиксация така да се каже. Скоро разбрах в неделя, че имам сблъсък с лицето Атанасов. Нещо не ми се обръща езика да кажа “следовател ». Ма явно защото имам такива говорни дефекти. И сблъсъкът се изразява в това, че си направил отвод по дело, което аз съм наблюдавал, защото той не може да работи в екипен принцип с мене. Така, без да коментирам законовите предпоставки за отвод, дали можеш да работиш или не в екипен принцип със следовател, който наблюдава досъдебно производство приемаме, че правната му култура е широка, че има нещо, което аз не съм чел, и сигурно е прав, може да важи някой друг закон, а не НПК.  Проблемът е обаче, че към момента когато той си направи отвод, аз просто не съм от две години наблюдаващ прокурор по тва дело. Танев го видях, че седна някъде отпред. Обеща ми писмено да му обясни, че не съм наблюдаващ по това дело. Обаче г-н Атанасов продължава да твърди, че съм наблюдаващ по това дело.

Имам и една, така, препоръка ако позволите към всички колежки тука. Ще ме извините така за… леко… да не кажа нецензурното изречение, но ще ви препоръчам на всички колежки да не изхвърлят в контейнерите за боклук санитарни материали. [хихикане]. Защото логиката оттам следва санитарен материал, кръв, а не, извинявам се… [смехове] санитарен материал, клошар, кръв, убийство от шпицкоманда, ДНК експертиза. А те са много скъпи тия експертизи. И това, ако се приеме това мое становище, да бъде прието. Това го казвам без да говоря за г-н Атанасов, принципно го говоря. Нашата професия е много рискова, това е факт. На някой му изгаря бушона отвреме-навреме, друг пък му тече покрива, на мен определено ми капе покрива, обаче на некои се е наводнил и горния етаж тотална щета, пак не визирам абсолютно никой. И за това предлагам Колеги, чисто колегиално, да вземем да помогнем на следовател Атанасов. Уф пак казах следовател. Пак се изпуснАх. В тоя ред на мисли да му помогнем. Трети отдел да му обясни с какво се занимава, скоро никой не е умирал. Да му обяснят и втори и първи отдел. Имам идея, ръководството е тука, да му образува един сектор специално за него. Жалби. Той ще се чувства щастлив. Това са горе-долу идеите, които ми хрумват, а, бате Мильо го видях и него, бате Мильо да му прочете от Библията малко, там също е сериозно, щото едно време в Трето вършеше работа при наркодилъри, що да не свърши при г-н Атанасов.

Женски глас: Напускаме добрия тон вече.

Прокурор: Не, що да е добрия тон?

Женски глас: Отдавна излязохме от добрия тон.

Атанасов: Супер, върха сте.

Share.

About Author

Leave A Reply