Тановгейт Tanovgate

0

2. Ваньо Танов – Симеон Дянков 

{audio download:yes}2.DQNKOV-TANOV.MP3{/audio}

Танов: Ало!

Дянков: Ало, Ваньо, здравей!

Танов: Здравейте! Одеве ми звъняхте и аз докато взема телефона, и след туй ви търсих няколко пъти и не можах да се свържа…

Дянков: Да, и аз бях навън и заради т’ва. Какво става?

Танов: Аз ви пуснах там имейла, не знам, съобщението за цигарите, на вашия мейл…

Дянков: Да, да получих го; или по-късно днес, или утре сутрин ще го използвам.

Танов: Ами щях да ви питам, понеже този Виктор (б.р. – журналистът Виктор Николаев), който беше в Канал 1, сега в bTV, искал да участвам и щях да ви питам, във вторник, щот’ така, както усещам, Нова телевизия ще направи голямата простотия под диктовка на туй (б.р. – на Цветанов) и аз смятам, че трябва ясно и точно да кажа как стоят нещата, но преди това искам един разговор с… премиера, щото… така… не мога да… нали, задкулисни игри и туй да… или трябва едни неща да работят, или…

Дянков: Какво ще правят Нова телевизия?

Танов: Нова телевизия ще излъчва ей туй със замъглените образи, с измислените хора, рекламират го непрекъснато по туй, начи в неделя към седем и половина…

Дянков: Ами… добре… аз… по-късно и без туй ще се занимавам с Бойко. Ний там няма как да държим нещата…

Танов: Аз имам един-единствен въпрос, г-н министър. Т’ва, което аз дойдох, че ще провеждаме принципна политика, защото аз пак ви казвам, така са навързани всичките… тези… Ако сте чели в „Стандарт” (не се разбира) на Кулата, включително и вашата началничка на кабинета настояваше за него да не го махаме. Аз ви казах каква сериозна информация има за корупция за пускане на цигари. Сега пишат точно обратното във вестника. Че МВР настоявали да бъде освободен, а пък ние сме се борили против това на Кулата да бъде сменен. Абсолютно всичкото е обърнато на 360 градуса. Значи аз искам да знам, защото съм човек, който си държи на името и на авторитета. Аз искам да се разхождам свободно и да гледам хората в очите. Значи или той (б.р. – Борисов) осуетява и да престанат с тез измишльотини, или аз си тръгвам, във вторник излизам и казвам нещата от А до Я с истинските им имена. Това е, нямам друг ход. Затова искам да чуя от него (б.р. – Борисов), защото аз съм поел определени ангажименти и никога не се отказвам и никога не предавам хората. Но аз няма да си предам екипа, защото той говори в момента и така, както ги атакуват… по никакъв друг начин, всичките тез измишльотини. Т’ва дело, дет са го водили… То стана ясно, че цялата тенденция и цялата злоба е, защото за нито един от тях, включително и за себе си говоря, няма нещо, което да е морално укоримо, пък камо ли т’ва. Това, че за този Янков, дето беше там в митническото разузнаване, са оформени всяко едно негово идване и подаване на информация е оформено е извършена проверка и резултатът от проверката… И в същото време е притискан (не се разбира), но има извършени 15 проверки. Само една е без резултат, а в Свиленград има 40 извършени проверки само с два резултата, и то ефективен. Въобще документално няма нито един от тези за какво да бъде укорен. Сега за тоя разбрах за к’во става въпрос за Шишков (б.р. – може би Николай Шишков, бивш началник на Митница Югозападна) е написал актовете на “Лукойл”… Ало, чуваме ли се? Там, където беше за оцветеното гориво, което не отиде в детските градини, отиде тежко гориво и той на данъчния (не се разбира) и на всичките им е написал актове. Цецо го е заплашил и му казал, че няма да бъде… Зат’ва виждам, че всеки един, който, за който аз съм искал да си свършва работата и да бъде абсолютно принципен, няма значение коя фирма е, значи той е сега подложен на атака. Ама аз… ако един от тях ги предам… Вий ако предадете един човек от екипа, другите ще кажат: ний как да извършим… Знаете какво, не се тръгва срещу фирми, за които с години се е знаело, че са под покровителството на тоз и на оня. Как ще им вдъхна кураж и как ще продължи оттук нататък работата?

Дянков: Добре…

Танов: В момента те се стремят да върнат, значи, аз им, правих им среща. Щях да им предложа в наредбата да променим само, да сложим срок – тези, които са извършили активни нарушения, те нямат право да им бъде издаден лиценз, но това важи оттук нататък. Защото „Била”, всичките са хващани. Те сега са направили, пак под натиск, са направили въобще да отпадне този текст и ние пак трябва да ходим да сложим на всяка, на всеки магазин да сложим по един митничар ли, по един полицай ли да следи какво, докато е обратното – в цял свят са така. Понеже знай, че му трябва лиценз за… оттук нататък „Била” ще гледа бутилка по бутилка и няма да допусне да му влязат, защото ще загуби за цялата верига в цялата страна. Тогава няма нужда да пращаш във всеки един магазин митничар да следи. Една ненадейна проверка, той знае, че загубва на територията на цялата страна. Така действат в цял свят. Ей като бях в туй, с хората да говоря, те ми викат: правите неща, които са биле в седемдесетте години. Не може да назначим 50 000 митничари да проверяват.

Дянков: Да, да…

Танов: Трябва да бъдат други мерките. Да водят до т’ва, че ти да не смееш да извършиш т’ва деяние. Еми ний т’ва направихме. И започва да дава резултат, но ме е яд от атаките. В крайна сметка, защо МВР се включи от другата страна. Що „Булгартабак” ще хвали МВР? „Булгартабак” е държавно предприятие. То винаги трябва да бъде под наблюдението на ДАНС и МВР. Защото в държавните предприятия могат да станат злоупотреби. В частното частникът си следи и няма как някой да му открадне парите.

Дянков: Да, да… Не е лоша идея да звъннеш на Бойко и просто да…

Танов: Ми аз кат’ звънна, той с една дума – няма от к’во да се притесняваш, к’во има… Т’ва са…

Дянков: Направо му кажи: „Аз утре идвам”.

Танов: Аз ще… като се върна там в понеделник вечерта, ще отида при него, щото ще знам, т’ва ще бъде последното във вторник… Аз дали меко ще говоря или ще започна факт по факт, нещата такива, каквито са.

Дянков: Т’ва е добра идея.

Танов Иначе няма да свърши, разбирате ли. Няма да свърши… И е безсмислено.

Дянков: Добре. Добре.

Танов: Ще му се обадя, ако иска да разговаряме… Ще му се обадя в понеделник.

Дянков За мен е по-добре, защото ние се бяхме разбрали с теб утре вечер да се видим…

Танов: Ние ще се видим утре вечер. То ако има възможност как и той да такова… за пет минути да… дойде… Аз исках да…

Дянков: Не е лошо утре вечер и с него да се видим. Звънни му и питай дали може да се видим утре към осем с него. Ако е така, и аз ще направя мойта програма.

Танов: Защото аз ще видя утре кога има автобус от Русе и сигурно към 2 часа ще го взема, пет часа, към 7 ще бъда в София, ще се върна.

Дянков: Звънни му, той е в настроение днес и му кажи дали можеш да го видиш утре в 8, да му разкажеш, там за т’ва, за големия кораб (б.р. – става дума за кораба “Капитан Коваленко”, на борда на който митнически служители разкриха през май 35 милиона къса контрабандни цитари. По-късно от МВР опровергаха колегите си, като казаха, че цигарите били напълно законни). Аз му споменах днес, че има такова нещо, но още не е излизало, просто да му разкажеш за т’ва и оттам и другата тема.

Танов: Вие трябва да го обявите, щото те (б.р. – МВР) ще го обявят.

Дянков: Е, аз на него (б.р. – Борисов) съм му казал. То това е важното. Като го знае пръв, аз още вчера му казах. Аз ще го обявя утре, но е хубаво ти да му разкажеш подробности и просто му звънни и му кажи: „Утре в 8 дали може да се видим?”.

Танов: Не знам дали ще ми вдигне… Ще му звънна да се договоря…

Дянков: Еми пробвай…

Танов: Ще пробвам…

Дянков: Пробвай и ми кажи веднага след това.

Танов: Добре. А да му кажа ли, че в 8,30 ще имаме среща с вас… такова…

Дянков: Да, да кажи му.

Танов: Добре, добре, разбрах…

Дянков: Айде чао!

Танов: Айде чао!

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Share.

About Author

Leave A Reply